מטבח תאילנדי
המטבח התאילנדי נחשב ע'י רבים כעשיר, מגוון, בריא וכמובן טעים, מסתבר שגם מאוד קל ומהיר להכנה. המרשמים להלן מיצגים תבשילים מאזורים שונים בתאילנד.
לארוחה יש להשתמש בכ- 150 גר' בשר, ו- 150 גר' ירקות לאדם.
מרק דלעת.
לבשל דלעת ו/ או בטטה עד ריכוך, לנקז נוזלים, להוסיף קופסת קרם קוקוס וכף או שתיים קארי, מלח לפי טעם, לרסק בבראון או מעבד מזון.
עוף ברוטב בוטנים.
להקפיץ בווק נתחוני עוף עד שהם משנים צבעם, להוציא לכלי אחר. להקפיץ פלפל אדום וירוק, כרובית, ברוקולי, לצרף את העוף, לצקת רוטב שעורבב מראש או רוטב מוכן, לבשל 2-3 דק' , להגיש עם אורז לבן. לרוטב- 5 כפות גדושות חמאת בוטנים, לדלל עם יין לבן וסויה לפי טעם עד קבלת מרקם כשל טחינה.
עוף ברוטב . BLACK BEAN
להקפיץ את העוף כנ"ל, להוציא לקערה, להקפיץ בצל ירוק , פלפל ירוק , כרובית וגזר, להוסיף את העוף ועל הכל, לצקת רוטב B.B , יש לשים לב, הרוטב מלוח.
עוף בקארי וקרם קוקוס.
לערבב קרם קוקוס וקארי לפי הטעם ולשים בצד, את העוף להקפיץ ולהפריד. להקפיץ גזר, קישוא, כרובית ולהחזיר את העוף לווק, להוסיף את הרוטב ולהמשיך לבשל 2-3 דק'.
LAM TOK.
להקפיץ שום וג'ינג'ר מס' שניות להוסיף בשר טחון , לבשל עד שינוי צבע, להוסיף שעועית ירוקה, כרובית, פלפל ירוק והרבה כוסברה, לצקת 4-5 כפות רוטב דגים ולהגיש.
רשימת מוצרים.
עוף ברוטב בוטנים – חמאת בוטנים קראנצ'י, רוטב סויה, או רוטב בוטנים מוכן.
עוף ברוטב שעועית שחורה – רוטב מוכן או שעועית שחורה אותה יש להשרות במים חמים למס' דקות.
עוף בקארי וקרם קוקוס – קארי ירוק (paste ), קרם קוקוס , ( מוצרים אלו טובים גם למרק דלעת), קארי ירוק פחות חריף מהאדום והצהוב פחות משניהם. Lam tok – רוטב דגים.
כללי – שמן בוטנים, שמן צ'ילי, שמן סומסום, ווק לבישול, כף עץ .
אם נתקעתם, לא יצא לכם, או פשוט היה מעולה, אנא צרו קשר.