מטרת הסדנא – לעשות סדר במטבח… סדר חברתי, ללמוד לבשל. הסדנא מיועדת הן לגיבוש או כערב חוויתי, יכולה לשמש כנקודת מוצא לדינמיקה קבוצתית או כסדנא לפיתוח חשיבה תוצאתית. בסוף הסדנא תצאו עם ידע סוציו-אנתרופולוגי, ויכולת להכין ארוחה תאילנדית ויפנית.
נושאים – על מוצרי מזון חובה לכתוב את הקלוריות כמו גם פרוט מרכיבים נוספים, אך, היכן נלמד על הכתוב "בין השורות"?
אוכל הוא הרבה מעבר לתזונה. אוכל הוא זירה לעיצוב זהות, לקביעת מעמדות, להגדרה של רגשות, הוא מסדר לנו את העולם, מחלק תפקידים, הוא נקשר לדת, להיסטוריה, לכלכלה, מופע של השפעות גלובליות ותופעות לוקאליות, ואלו רק המנות הראשונות…
אוכל מבנה ומשקף תפקידי מגדר, איך אוכל מעצב גבריות ונשיות? כשממליגה לא של רומנים, סחוג לא באמת של תימנים, כשהנשיא קנדי צריך היה להודות לתפוח אדמה, כשיליד הארץ הוא ממש לא צבר, צריך לעשות סדר במטבח, ולזה לא לוקחים שף, לוקחים אנתרופולוג!
שיטות: הרצאה וסדנת בישול.
המנחה: רז שרבליס, אנתרופולוג, מבשל להנאתו ומעביר סדנאות בישול מזה 20 שנים.
מכשור: שקופיות וציוד מטבח של רז שרבליס.
מיקום: בחברה המזמינה או כל מקום אחר שייבחר.
לאומנות הבישול התאילנדי ויפני עם רז שרבליס
צרו קשר