הכל התחיל מחלום ילדות. חלום בעקבות תוכנית של הדקומנטר הבריטי דיויד אטנבורו טלויזיה, היו אלו ימים של מרקע בשחור לבן,לא פחות! אך, ברור היה שהוא מדבר על המדינה הצבעונית בעולם , פפואה ניו גיני , ארץ 800 השבטים, ארץ הגשמת החלומות הבלתי מוגבלים…
על האי השני בגודלו בעולם, עם חמישית מהשפות המדוברות בעולם בפי 5 מיליון תושבים ובנוסף, קשר בן עשרות שנים בלבד עם האדם המערבי הראשון שהגיע רק 1933 , ברור היה שזה יעד לביקור.
לאחר שירות צבאי , טסתי להגשים חלום שהפך לחיים שלמים…
טיול ראשון ב 1988 ושני ,שנה לאחר מכן, אז גם קבלתי עבודה בתור מדריך טיולי שטח עבור חברה מקומית,
טיולים אלו כללו: טרקים, רפטינג, שייט קנו, צלילה וכל זה בשילוב לינה בכפרים מקומיים, כך, העמיקו ההכרות והקשרים עם רבים מחברי שם.
החזרה לארץ לאחר 6 שנות טיול, מחציתם בפפואה ניו גיני, הובילה אותי הישר לאוניברסיטה העברית שבהר הצופים בירושלים, שם נרכשו תואר ראשון בסוציולוגיה , אנתרופולוגיה וחינוך, תואר שני באנתרופולוגיה ובין לבין תעודת הוראה לגיל הרך.
בשנים אלו נולדו ביתי אור ובני בר, עם החזרה לארץ המשכתי להוציא טיולים לפפואה ניו גיני ובכך לשמור על קשר עם מקום שהפך לבית שני.
במהלך עבודתי בפפואה ניו גיני, הדרכתי בין היתר קבוצות של תיירים יפנים, מפגש עם בני תרבות מאופיינת זו ובמיוחד אל מול מראות פפואה ניו גיני יצרו עניין רב ,דבר שהביאני ליפן שם עבדתי במלון משפחתי יפני, עיקר העבודה הייתה במטבח לצד שף, מהחוויה וההכרות נוצר עניין רב בתרבות זו וכך החלתי להדריך ליפן ,פותחו סדנאות הבישול והטיול הקולינארי ליפן.
אז לאן עוד החומרים והחוויות מפפואה ניו גיני הביאוני..? הרצאות בנושא גיל ההתבגרות- טכסי מעבר וחניכה, הרצאות בהדגשים שונים כגון: אומנות ככלי תרבותי,נשים בחברות שבטיות ובהשוואה אלינו, גבריות במציאות משתנה, אוכל- לא רק קלוריות, משקף ומעצב תרבות, הנורמלי שבלא נורמלי- סדר וסטייה חברתיים, חוג אנתרופולוגיה לילדים בגנים ,הרצאות במשרדי ממשלה בנושא מגדר/פמיניזם מטעם מכון כישורים/קישורים, סדנאות בישול בדגש אנתרופולוגי ברשת 4 שף, סיורים בגן החיות התנכי – קשר בין טבע לתרבות, זווית אנתרופולוגית על גן החיות.
יפן – תרבות לכאורה שונה , אך, גם אותה ניתן להבין ולפרש בצורה הניתנת לעיכול,הרצאות:מסע מצולם ליפן, אסטטיקה ככלי מרבד חברה, זן בודהיזם וחיבורו לחיינו.